01/09/1403  
 
دوشنبه, ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ ۱۱:۱۴ ۱۷۴
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار رسانه ها
چچ
تشویق به تولید نرم افزارهای کاربردی تحلیل داده توسط جامعه کاربران/ تا سه سال آینده نخستین ماهواره سنجشی پرتاب و بهره برداری می شود

معاون سازمان فضایی ایران خبر داد:

تشویق به تولید نرم افزارهای کاربردی تحلیل داده توسط جامعه کاربران/ تا سه سال آینده نخستین ماهواره سنجشی پرتاب و بهره برداری می شود

تشویق به تولید نرم افزارهای کاربردی تحلیل داده توسط جامعه کاربران/ تا سه سال آینده نخستین ماهواره سنجشی پرتاب و بهره برداری می شود.

 معاون سازمان فضایی ایران، آینده سنجش از دور را حرکت به سمت ایجاد نرم افزارهای کاربردی جهت تحلیل اطلاعات گردآوری شده در مدت کوتاه عنوان کرد و برنامه سازمان را تشویق به تولید این نرم افزارها توسط جامعه کاربران برشمرد.

محمد همایون صدر معاون کاربرد و خدمات فناوری فضایی سازمان فضایی ایران در گفت و گو با مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تاکید بر پیگیری توسعه نرم افزار های کاربردی جهت اهداف متفاوت توسط سازمان های بهره بردار اظهار داشت: در این راستا، نیازمند دو تحول در سازمان و جامعه کاربران بودیم که در سازمان از یک سال و نیم پیش این تحول به وقع پیوسته است و در جامعه کاربران نیز با ارایه زیرساختهای لازم و مشورت های مختلف، به دنبال ایجاد انگیزه هستیم تا هر یک به تولید نرم افزار کاربردی مجموعه خود اقدام کنند.
وی همچنین از کاهش قیمت تصاویر تا ابعاد یک متر خبر داد و گفت: طبق مطالعات سازمان ملل 95درصد تصاویر ماهوراه ای، هرگز پردازش نمی شود، از این رو، اتحادیه کشورهای اروپایی از طریق مجموعه ماهواره های سانتی نل(SENTINEL) که قرار است به 21 ماهواره برسد، اطلاعات تا ابعاد نیم متر را رایگان در اختیار کشورهای اتحادیه اروپا قرار می دهد و امکان دارد در آینده برای برخی کشورهای همکار نیز این امکان را فراهم کرد.
معاون سازمان فضایی ایران در ادامه با اشاره به پیگیری اجرای برنامه ده ساله توسعه فعالیتهای بومی ساخت ماهواره سنجش از دور گفت: با توجه به زمان بر بودن فعال شدن ماهواره بومی تجاری کشور، به عنوان راهکار کوتاه مدت، همزمان خرید ماهواره سنجشی در دستور کار قرار گرفته که با طی کلیه مسیرهای قانونی، امیدواریم ظرف سه سال آینده نخستین ماهواره سنجشی کشور پرتاب و بهره برداری شود.
معاون سازمان فضایی با تاکید بر این که برنامه وسیعی برای ایجاد زیرساخت لازم آن در کشور داریم، از تکمیل و راه اندازی فاز نخست آزمایشگاه سنجش از دور خبر داد و گفت: در نظر داریم فاز دوم آن را برای بخش های دیگر بطور کامل و به خصوص تکمیل آزمایشگاه کالیبراسیون سنجده هایی که روی ماهواره بومی نصب خواهد شد را به کاملترین شکل تجهیز کنیم.
وی از دیگر سرمایه گذاری های بزرگ سازمان که از سالها پیش شروع شده، به پرتال مکانی و مرکز داده اشاره کرد و گفت: برای این پروژه که دارای آرشیو تصاویری 40 سال گذشته است سرمایه گذاری کلانی صورت گرفته و رو به اتمام است.
به گفته وی این مرکز با آخرین استانداردها طراحی شده و در برابر تمام عوامل مخرب محیطی مقاوم است.
دکتر صدر با بیان این که مرکز ژئوپرتال مستقر در مرکز داده، تصاویر دریافتی را به صورت مستقیم در اختیار کاربر قرار می دهد، ادامه داد: این مرکز برای دیگر نیازهای کشور از جمله پشتیبانی از ذخیره اطلاعات کشوری نیز بخوبی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر صدر ادامه داد: در حال حاضر جهت کنترل ماهواره های بومی، ساختار منسجمی در ماهدشت کرج و قشم ایجاد شده  که در نظر داریم در آینده نیز دو مرکز در استانهای خراسان و آذربایجان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به همکاری سازمان فضایی با مرکز همکاریهای فضایی آسیا- اقیانوسیه اپسکو از دسترسی سریع به اطلاعات کامل تصاویر ماهواره ای در زمان بحران خبر داد و گفت: هنگام وقوع حوادث طبیعی، بلافاصله در چارچوب همکاری های بین المللی تصاویر ماهواره ای در اختیار ما قرار می گیرد.
صدر با تاکید بر این که، اجازه دریافت تصاویر از کشورهای دارای ماهواره های سنجشی را داریم، افزود: تاکنون محدودیتی برای دریافت اطلاعات نداشته ایم. 
به گفته صدر در حال حاضر از طریق ماهواره هایی که به صورت آزاد تصاویرشان در دسترس می باشد امکانات خوبی برای دریافت تصاویر ماهوراه ای و ارایه به کاربران ایجاد شده است که بسیاری از این تصاویر از طریق اینترنت قابل دسترسی می باشد.

 

منبع:
آدرس کوتاه شده: